gericht sportmedisch onderzoek


Gericht sportmedisch onderzoek Deze keuring kost € 145,00

Voor de gerichte sportmedische onderzoeken van de KNAF (autosport, ouder dan 40 jaar is groot sportmedisch onderzoek verplicht), KNMV (motorsport), ALO en CIOS.

Inhoud: lengte, gewicht, vetpercentage, ogentest. Algemeen intern en orthopedisch onderzoek (voor de duikkeuring slechts gericht op de beoordeling of men de duikapparatuur kan verplaatsen en of men voldoende kan zwemmen). Bij de duikkeuring een longfunctie met FVC, FEV1 en PEF. Korte advisering. Geen rapportage.


Zweefvliegkeuring/parachutespringen:

De kosten voor een zweefvliegkeuring/parachutespringen bedragen,  inclusief medisch certificaat  

€ 82,50


Het sportmedisch onderzoek dat nodig is om een zweefvliegtuig te mogen vliegen of om parachute te springen.
De vragenlijst moet worden geprint, ingevuld en ondertekend worden. Ter plaatse ondertekenen de kandidaat en de keuringsarts het formulier. De kandidaat heeft een kopie van het paspoort of de identiteitskaart bij zich. Een kopie van het rijbewijs voldoet niet. De vragenlijst wordt doorgenomen en er wordt een eenvoudig lichamelijk onderzoek gedaan. Lengte, gewicht en ogentest worden toegevoegd.


Wielrenkeuring:
Het gerichte sportmedisch onderzoek dat in een aantal gevallen nodig is een KNWU licentie te verkrijgen. Er wordt ook een hartfilmpje (ECG) in rust gemaakt.
De kosten voor een wielrenkeuring bedragen  

€ 145
Op www.sportzorg.nl kunt u vinden wat uw zorgverzekeraar aan sportgeneeskunde vergoedt.
Sportgeneeskundige onderzoeken gaan niet ten laste van uw eigen risico!


Met ingang van 1 januari 2010 krijgt u voor onze verrichtingen een acceptgiro van Famed, een bedrijf dat "medical factoring" verzorgt. (www.famed.nl).
 
online aanmelding

sportkeuring, "overige" verplicht downloaden;

Vragenlijst KNAF 

Vragenlijst zweefvliegen