home


Sporten is in Nederland zeer populair. Nederlanders sporten regelmatig in georganiseerd en ongeorganiseerd verband. Daarnaast is er een grote groep die (weer) wil beginnen met sporten. Iedereen wil het maximale uit zijn sport halen en gezond bezig zijn. Maar niets is voor een sporter zo vervelend als gehinderd worden door een blessure of een ander gezondheidsprobleem. Snelle diagnoses en een deskundige behandeling bieden dan uitkomst.
Wij zijn erkend door de Federatie van Sportmedische Instellingen omdat wij aan specifieke kwaliteitseisen voldoen. Hierdoor bent u verzekerd van goede sportmedische zorg.

Wij werken met gespecialiseerde sportartsen, stellen diagnoses, behandelen blessures, geven adviezen en doen sportmedische onderzoeken. Deze preventieve sportmedische onderoeken zijn zowel voor sporters die het belang onderkennen van zo een onderzoek, als voor sporters die met een gerichte vraag komen of ze geschikt zijn voor een sportopleiding, duik-, auto-, motor-, of zweefvliegsport. Parachutespringers kunnen ook terecht

Kortom: bij ons bent u aan het juiste sportmedische adres

 


Sporters die door hun huisarts naar een sportarts worden verwezen krijgen vanaf1 januari 2016 de kosten vergoed via hun basisverzekering.Voor sportmedische onderzoeken (de z.g. ‘sportkeuringen’) is een verwijzing door dehuisarts niet nodig. Deze keuringen betalen de sporters zelf, tenzij ze vallen onder een aanvullende verzekering.

Wilt u weten of een zorgverzekering sportmedische verrichtingen vergoedt? Zorgverzekeraars 

Voor wegwijs binnen aanbieders van Sportgeneeskunde: Sportzorg

 

Voor deelnemers aan Alpe D'huzes 2020 : U kunt bij ons terecht!

 

Welke sportkeuring?

• het raadplegen van een sportarts voor een advies op maat
• voor u geschikte takken van sport - welke sport past bij mij?
• frequentie en intensiteit van sportbeoefening gezien uw specifieke situatie
 
dit SMA is erkend door de Federatie SportMedische Instellingen